Categorieën
Gezondheid

Socialiseren

Een ander belangrijk aspect van het opvoeden van uw hond is het socialiseren, omgaan met anderen. Als uw hond dit niet in voldoende mate kan zal dat van invloed zijn op zijn gedrag en temperament. Hij moet leren omgaan met andere honden en dieren, maar ook met mensen.

Door de pup mee te nemen naar puppytraining kunt u hem deze vaardigheden aanleren. Hij komt daar in aanraking met andere honden en met andere mensen. Zijn er in uw vriendenkring ook mensen met honden of puppies, dan kunt u ook een keer bij hen op visite gaan. U voor een goed gesprek en de pup om met een andere hond te spelen. U moet er wel op letten dat uw pup niet met oningeënte honden speelt als hij zelf nog niet alle inentingen heeft gehad. De pup is zonder inentingen nog erg vatbaar voor allerlei ziektes.

Probeer met de pup zoveel mogelijk verschillende situaties op te zoeken bijvoorbeeld drukke winkelcentra, tram, bus en voetbalvelden zodat uw pup daaraan kan wennen. Hondenbezitters maken vaak de fout om als er iets engs is, de pup te gaan troosten maar daarmee bevestigt u juist dat er echt iets engs is. Als er een hele grote hond aan komt lopen, laat de riem gewoon lang en ga de hond vooral niet oppakken of de riem korter maken. Hiermee geeft u aan dat er iets “engs” gaat gebeuren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *