Categorieën
Training en Opvoeding

Benchtraining: De basisbeginselen

Benchtraining is een zeer effectieve methode om uw hond te trainen in de huiselijke omgeving. Het wordt door veel mensen gebruikt. Een bench is hier een metalen spijlen constructie en komt in een grote variatie van maten. Overtuig uzelf ervan dat u de juiste maat bench kiest voor uw hond zodat deze zich niet opgesloten zal voelen. Alle goede dierenwinkels hebben deze benches in hun assortiment en kunnen u informatie geven over welke bench bij uw hond past.

Uw hond moet de bench gaan zien als zijn eigen, veilige, plekje. Ergens waar hij naartoe kan gaan als hij wil rusten. Het is daarom zaak de bench zo comfortabel mogelijk te maken door er speeltjes en/of een deken in te leggen. Benchtraining is niet altijd gemakkelijk en kan veel tijd in beslag nemen. Geduld en gedrevenheid is onmisbaar voor een goede benchtraining van uw hond.

De keuze van uw bench

  • We raden aan een bench aan te schaffen van metalen spijlen, of een plastic bench met een rooster deur. Onderstaand vindt u een aantal factoren waar u rekening mee moet houden.

  • Het eerste waar u rekening mee moet houden is de maat van de bench. Denk eraan dat uw puppy groter zal groeien en dat het beter is om in een grote bench te groeien dan uit een kleine bench. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte voor uw hond is om zich te manoeuvreren.

  • Een plastic bench is gemakkelijker schoon te maken. Als u de binnenkant van de bench bekleedt met kranten of oude lakens is dit comfortabeler voor de hond en is de bench gemakkelijker schoon te maken.

  • De bench die u voor ogen heeft moet een mogelijkheid bieden tot het afsluiten ervan, zodat uw hond niet vrijelijk kan rondbewegen in huis als dit niet de bedoeling is.

  • Als uw hond snel bang wordt is het handig een bench te nemen met metalen spijlen zodat de hond zijn omgeving goed kan zien. Echter, deze spijlen zijn voor andere honden weer angstaanjagend en dan is de plastic bench een betere keuze.

  • De plastic bench is een goede keuze als u veel reist. Het is ook een vereiste om uw hond mee te kunnen nemen in een vliegtuig.

  • Verwijder de halsband en riem van de nek van uw hond alvorens hem in de bench te plaatsen. Er is een mogelijkheid dat hij verstrikt komt te zitten in de riem en in paniek raakt om daarmee zichzelf te verstikken. Om dezelfde reden moet u geen hondenspeeltjes in de bench achterlaten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *