Categorieën
Training en Opvoeding

Blaffende honden; Als niet anders helpt.

Blaffen is kan erg vervelend zijn, en soms is het moeilijk te achterhalen waardoor een hond blaft. Blaffen kan voorkomen uit angst, verveling of als hij slecht gesocialiseerd is. Bij dit laatste is hij nerveus voor elk geluid dat hij hoort en blaft om de dreiging weg te jagen. De oplossing is socialisatie via gehoorzaamheidscurussen en door thuis duidelijke regels te stellen. Bij de dierenwinkel is een activitybal of kong te koop dit zijn speeltjes die u kunt vullen met iets lekkers. Dit is aan te raden voor honden die blaffen uit verveling.

Als de bel gaat of u komt binnen of hij begint te blaffen geeft u hem dit speeltje die hem gaat afleiden de hond wil immers het lekkers hebben.

Ook als de hond de puberteit in gaat, kan ze meer gaan blaffen. Het is belangrijk dat u heel erg consequent bent in het corrigeren en in het belonen. Ga nooit naar de hond toe als zij blaft moet u dit negeren elke vorm van aandacht zal zij zien als beloning. Als ze stil is kunt u haar belonen met uw stem en geef haar af en toe iets lekkers. Stuur de hond ook nooit voor straf naar haar plaats want dit moet juist een veilge plek voor haar zijn. U kunt proberen om de hond op zijn neus nat te sproeien met bijvoorbeeld een plantenspuit. Beloon hem direct als hij ophoudt en geef hem desnoods in het begin iets lekkers. Ook kunt u hem laten schrikken dor met bijvoorbeeld een blikje steentjes/knikkers te rammelen als hij blaft.

Vergeet ook nu weer niet direct te belonen als hij stil is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *