Categorieën
Training en Opvoeding

Honden Trucs – De Kamer Opruimen

Welkom bij “Honden Trucs”. Voor de introductie, klik hier.

Voor deze truc heeft u een bak nodig waar de hond alles indoet. Het doel is om alles wat op de grond ligt op te pakken en in de bak te doen. Dit doet u door hem een nieuw commando te leren: het Ruim Op commando.

U kan uw hond het Ruim Op commando leren, maar u kan uw hond ook specifieke objecten leren op te ruimen, bijvoorbeeld Ruim het Speelgoed Op. Dit duurt wel wat langer, aangezien u uw hond eerst alle namen van objecten moet leren, maar op de lange termijn heeft dit wel voordeel: hoe meer honden namelijk leren, hoe makkelijker ze nieuwe dingen erbij leren.

Er zullen altijd wel dingen bijliggen waarvan hij de naam nog niet weet, maar een goed getrainde hond ruimt alles wel op. Het opruimen vindt hij namelijk van nature al leuk. Als hij iets vergeet, wijs het dan aan en geef nogmaals het Ruim Op commando.

Om met deze truc te beginnen gaat u bij de bak zitten en begint u met het Apport commando. Als de hond vervolgens dingen van de grond begint te rapen en weer naar u terugkomt, geeft u het Ruim Op commando. Als hij het niet uit zichzelf in de bak loslaat, train hem dan eerst op Loslaten. Dit komt later in het boek nog aan bod. Iedere keer als hij iets oppakt en daarna in de bak doet, geeft u het Ruim op commando en klikt u met de klikker.

Dit is een van de trucs uit het bonus boek “Honden Trucs”.
Lees hier meer informatie over de trucs in “Honden Trucs”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *