Categorieën
Training en Opvoeding

Honden Trucs – “Ga Naar”

Welkom bij “Honden Trucs”. Voor de introductie, klik hier.

Deze handige truc leert uw hond om naar een bepaalde plek in het huis te gaan. Dit is handig wanneer er bezoek komt en u de hond even in een andere kamer wilt hebben, of wil voorkomen dat hij in de weg loopt. In deze truc combineren we eerder geleerde trucs om deze nieuwe truc aan te leren.

Het gaat als volgt.

1. Leg een mat neer op de plek waar u uw hond wil hebben.
2. Ga op een meter afstand staan, gebruik een lange aanwijsstok en laat hem zien waar hij naartoe moet. Als hij dit niet snapt, leidt hem dan eerst met uw hand ernaartoe, dan met de stok, en dan op afstand met de stok.
3. Zodra uw hond naar de punt van de stok loopt en hem volgt, klikt u met de klikker en gooit u een snack naar hem toe.
4. Zodra hij op de mat is, klikt u nog een keer. Als hij niet direct gaat, klik dan bij kleine bewegingen richting de mat. Zodra hij meer in de buurt komt klikt en beloont u.
5. 7 tot 10 klikken voor een sessie, iedere keer als hij dichterbij komt is genoeg.
6. Als hij helemaal niet in de buurt komt, stop dan even en probeer het na vijf minuten nog een keer. De volgende dag probeert u het ook nog een keer.
7. Leer hem daarna de naam van de mat aan met dezelfde technieken die u eerder heeft geleerd voor namen leren. Blijf dit oefenen tot hij op commando met de stok meegaat, en oefen daarna zonder de stok. Uiteindelijk moet hij alleen op commando naar zijn aangewezen plek gaan.

Dit is een van de trucs uit het bonus boek “Honden Trucs”.
Lees hier meer informatie over de trucs in “Honden Trucs”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *