Categorieën
Training en Opvoeding

Honden Trucs – Kranten Halen

Welkom bij “Honden Trucs”. Voor de introductie, klik hier.

Als u hem eenmaal zover heeft dat hij vrij betrouwbaar dingen ophaalt en teruggeeft, kan u hem leren om de krant op te halen.

U begint als volgt:

–          Rol een krant op en doe er een elastiekje of plakband omheen. Plakband is beter omdat het elastiekje dan niet in zijn mond kan knappen en hem bang kan maken. Als hij stokken terugbrengt, dan moet een opgerolde krant nu geen probleem vormen. Zorg wel dat u niet de zaterdag editie van de Telegraaf gebruikt maar een wat kleinere, lichtere krant.

–          Begin eerst met een paar keer een stok te gooien.

–          Als dat goed gaat, gooi dan de krant. Moedig hem aan als hij erachter aan rent, de krant oppakt en hem weer terugbrengt. Klik ook iedere keer als hij een van deze drie dingen doet.

–          Als hij de krant niet wil teruggeven, loop dan weg. Hij zal u volgen, en als u eenmaal weer in huis bent zal hij de krant daar laten vallen. U heeft nu in ieder geval het eerste gedeelte van de truc binnen. Door weg te lopen geeft u op een leuke manier aan dat hij naar u toe moet komen. Als hij dat doet, ruil de krant dan voor een snack: hij kan immers niet eten en de krant vasthouden.

–          Als hij eenmaal goed is in de krant ophalen, oefen dan met nieuwe dingen. Een doos cornflakes is een goed idee omdat het wat moeilijker is om vast te houden (maar niet onmogelijk), omdat hij het schudden van de cornflakes een interessant geluid vind en omdat de geur hem zal aantrekken.

Om deze truc toe te gaan passen is het goed om eerst eens met de krantenjongen te oefenen. Wacht tot hij langskomt en hoe uw hond bij u en laat hem eerst enthousiast worden om de krant. Zo bouwt u het enthousiasme op wat u later helpt om de hond beter onder controle te houden. Als hij mag, laat dan de hond los en laat hem de krant halen.

Als u dit een paar keer hebt geoefend, laat de hond dan even bij de deur wachten tot u het Apport commando hebt gegeven. Pas dan mag hij. Uiteindelijk zal hij de krant ophalen als hij op de deurmat ligt iedere keer als u hem het commando geeft.

Dit is een van de trucs uit het bonus boek “Honden Trucs”.
Lees hier meer informatie over de trucs in “Honden Trucs”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *