Categorieën
Training en Opvoeding

Honden Trucs – Lichten aan en uit

Welkom bij “Honden Trucs”. Voor de introductie, klik hier.

Als de avond op zijn einde is en u naar bed wil kan u de hond mooi laten meehelpen. Als hij de deur achter u dicht heeft gedaan kan hij ook wel even het licht uitdoen voordat hij gaat slapen.

Het werkt als volgt.

1. Als u een standaard lichtknop hebt, dan is dit waarschijnlijk een duwknop die aan en uit gaat. Bevestig een stukje gekleurd plastic tape aan de knop.
2. Vervolgens geeft u het “Omhoog” commando, zodat uw hond op zijn achterpoten staat. Waarschijnlijk is dit nodig om op de goede hoogte van de lichtknop te zijn.
3. Daarna geeft u het “Raak” commando en laat u hem de knop aanraken. Als het licht aan gaat, zegt u “Licht Aan!” en complimenteert en beloont u hem.
4. Herhaal dit afwisselen met het Licht Uit! Commando, zodat hij goed begrijpt wat er aan de hand is. Het aan en uitgaande licht is een goede bevestigende factor die het uw hond extra duidelijk maken wat de bedoeling is.

Iedere keer als het licht aan of uit gaat blijft u het Commando geven. Als het op een gegeven moment goed gaat geeft u niet meer de Omhoog en Raak commando’s, maar geeft u direct de Licht Aan en Licht Uit commando’s.

Als dit in eerste instantie niet meer werkt gaat u eerst terug naar de twee begin commando’s, totdat uw hond de routine doorheeft.

Dit is een van de trucs uit het bonus boek “Honden Trucs”.
Lees hier meer informatie over de trucs in “Honden Trucs”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *