Categorieën
Training en Opvoeding

Honden Trucs – Namen Leren

Welkom bij “Honden Trucs”. Voor de introductie, klik hier.

Vroeg of laat is het belangrijk om uw hond de namen van dingen te leren. Het is het makkelijkst om met objecten te beginnen. Zoals al eerder is besproken in dit boek is het niet zo dat honden maar een beperkt aantal namen kunnen onthouden. Sterker nog, hoe meer ze leren, hoe makkelijker het voor ze wordt om nieuwe dingen te leren en te onthouden.

1. Begin met een bal
2. Leg de bal voor uw hond neer en zeg: Pak je bal! Doe dat een paar keer en beloon hem met een aai en de klikker iedere keer als hij het goed doet.
3. Leg daarna zijn favoriete speeltje naast de bal. Als de bal zijn favoriete speeltje is, moet u de oefening aanpassen. Zeg weer: Pak de bal! Als hij voor naar zijn favoriete speeltje gaat, zegt u: Neeee. Zorg dat uw toon niet waarschuwend of corrigerend is, maar adviserend: Neeee, (niet die)!
4. Laat hem 2 of 3 keer de bal pakken, en haal de bal dan weg
5. Geef zijn favoriete speeltje een naam, bijvoorbeeld Teddy Beer als het een rubber beertje is.
6. Zeg een paar keer: Pak de Teddy Beer! Beloon hem weer als hij het goed doet.
7. Leg de bal vervolgens weer terug en zeg dat hij de bal moet pakken.

Doe dit een paar keer per week en laat hem vervolgens de bal en dan weer de teddy beer pakken. Wissel af en voeg na een tijdje een derde speeltje toe. Geef die ook een naam, en laat hem het juiste speeltje pakken. Als hij verkeerd gaat, zorg dan dat u klaarstaat met uw adviserende “Neeee!”

Het zal u verbazen hoe snel uw hond dit onder de knie krijgt en een groot aantal verschillende namen zal kunnen onderscheiden.

Dit is een van de trucs uit het bonus boek “Honden Trucs”.
Lees hier meer informatie over de trucs in “Honden Trucs”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *