Categorieën
Training en Opvoeding

Puppy training: Wanneer begint u?

Pups trainen

Vanaf zes tot acht weken reageren pups het beste op training. Vanaf deze leeftijd kan de standaard gehoorzaamheidstraining beginnen. Het kan tot vijf maanden duren voordat uw hond alle onderdelen van de training snapt. De eerste paar trainingssessies kunt u het beste kort houden. Wel kunt u meerdere korte sessies per dag houden. Bouw de tijdsduur van de sessies langzaam op over de maanden die volgen zodra u merkt dat uw pup zich beter gaat concentreren op de training. Wat heel erg belangrijk is om spelenderwijs de commando’s met de pup te oefenen, maak hierbij gebruik van een speeltje wat u alleen gebruikt tijdens de trainingen bijvoorbeeld een balletje in een oude sok. Introduceer de startende oefeningen voor uw pup zoals beschreven in module 4: Commando’s om mee te beginnen: Zitten, Blijven en Ophalen.

Training na 6 maanden

Zodra uw hond ongeveer 6 maanden is, is hij klaar voor de wat formelere training. Als u de aanwijzingen uit module 4: Commando’s om mee te beginnen, heeft gevolgd, zou uw hond zich goed moeten gedragen en goed onder controle te houden moeten zijn. Doorgaan met de training heeft als gevolg dat uw band met de hond beter wordt en de hond mentaal gestimuleerd wordt.

Als u verder gaat met de training kunt u het beste op zoek naar een open vlakte waar zo weinig mogelijk afleiding is, zoals een park. Probeer zoveel mogelijk plezier te hebben met uw hond tijdens de trainingssessies. Op deze manier wil de hond graag met u werken en haalt u het meest uit de sessies. Als de training de hond niet aan staat zult u merken dat het lastig wordt hem iets aan te leren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *