Categorieën
Training en Opvoeding

Socialisatie: Wat u met een jonge pup moet weten

Een belangrijkste stap op weg naar deze sociale vuistregel, is de socialisatie; het ‘aardig’ leren spelen. Dit is vooral van belang bij kinderen, maar is een stelregel voor contact met alle mensen, die voor de hond niet direct vanzelfsprekend is. U moet de hond leren aandachtig om te gaan met zijn poten en bek en zijn gehele lichaam, op een ‘vriendelijke manier’.

Door dit vanaf het begin te doen, zal uw hond leren dat er bij mensen andere regels gelden, en met meer zorg voor zijn omgeving zal leren communiceren.

Speel vaak met de hond en let ook op hoe de hond stoeit en speelt. Met de grotere soorten wilt u waarschijnlijk buiten spelen. U zult er over 10 maanden spijt van krijgen als u binnenshuis speelt met uw hond. Als ze eenmaal volgroeid zijn en in uw huis gaan spelen kan dit flink desastreus zijn.

Leer uw hond met kinderen te spelen. Neem ze mee naar plaatsen met kinderen en laat ze spelen. Uiteraard moet u altijd blijven opletten in dit soort situaties, maar zo raken ze wel gewend aan verschillende kinderen, dieren en omgevingen. Laat uw hond alleen maar met vriendelijke honden en katten spelen. Hierdoor krijgt de hond een positief beeld van de andere dieren. Als u hier niet zeker van bent, laat uw hond dan niet direct met levende wezens spelen.

Regel een speelvriendje voor uw hond met een bevriende kat of hond. Zo leert de hond dat andere honden geen vijanden zijn en andere katten niet persé achterna gezeten hoeven worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *