Categorieën
Training en Opvoeding

Speelgoed voor uw hond

Om uw hond vrolijk en speels te houden moet hij voldoende speeltjes hebben, vooral als hij vaak alleen is. U moet er wel zeker van zijn dat het speelgoed dat u voor hem koopt veilig en geschikt voor hem is. Dit is extra belangrijk als hij er zonder toezicht mee aan de slag gaat, als u bijvoorbeeld op uw werk bent.

Er is een groot aantal fantastische speeltjes verkrijgbaar waar uw hond uren achtereen zoet mee kan zijn. De speeltjes kunnen een enorme mentale prikkel vormen, zelfs als u er zelf niet bij bent. Uw hond kan eigenlijk niet zonder speelgoed. Hij heeft iets nodig om zijn geest bezig te houden, wanneer hij alleen is of als hij zich heeft teruggetrokken naar zijn eigen stek. Zonder speeltjes kan een hond gefrustreerd raken, zich gaan vervelen, depressief of ongeïnteresseerd worden.

Kies het speelgoed heel zorgvuldig. Het speelgoed moet passen bij uw levensstijl en de persoonlijkheid van uw hond. Als u vaak van huis bent en niet altijd op de hond kunt letten moet u nooit iets kopen wat uit kleine onderdelen bestaat. Als hij iets inslikt zou hij er makkelijk in kunnen stikken. Speeltjes met een opwindmechanisme zijn echt uit den boze omdat uw hond – als hij zijn zinnen er op heeft gezet – deze makkelijk gedemonteerd krijgt en de kleine onderdelen zou kunnen inslikken.

Piepspeeltjes: Aan dit type rubberen speelgoed kunnen de meeste honden enorm veel plezier beleven. Ze vinden het geweldig om er achteraan te rennen en er net zo lang op te bijten tot het dood is (tot het ophoudt met piepen). Hoewel u zich op den duur aan het gepiep kunt gaan ergeren als uw hond er eindeloos mee blijft spelen, voor hem is het geweldig. Zeker als u weg bent en hij zichzelf moet vermaken.

Touw: Er bestaat speciaal hondentouw waar uw hond uren zoet mee kan zijn. Hij kan er op bijten en kauwen en het is tevens goed voor zijn gebit. Het is een prima manier om zijn tanden, maar ook zijn geest gezond te houden. Zorg er voor dat hij altijd iets te doen heeft als hij alleen is.

Kauwsticks: Het valt eigenlijk niet in de categorie speelgoed, maar toch kunnen ze een opwindend en smakelijk speeltje vormen voor uw hond. Honden vinden het heerlijk om ergens aan te knagen of om op iets te kauwen. Misschien heeft u dat wel gemerkt aan de tandafdrukken in uw schoenen of het meubilair. Deze kauwsticks zorgen er voor dat zijn tanden en tandvlees gezond blijven en houden de geest van uw hond scherp.

Rubber bot: Ze vinden het geweldig om er op te kauwen en ze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren zodat ze uw hond blijven vermaken. Ze zijn van sterk materiaal en gaan daardoor lang mee. Het zal u geen handen vol geld kosten al kauwt uw hond er de hele dag op.

Pluche speeltjes: Honden houden ervan om met dingen te gooien en ze vervolgens weer op te halen. Pluche speeltjes zijn daar zeer geschikt voor. Ze kunnen ze zelfs gebruiken om mee te knuffelen als ze zich moe of alleen voelen. Ze zijn er in alle soorten en maten dus of uw hond nu groot of klein is, er moet iets voor hem te vinden zijn waarmee hij zich kan vermaken. U zult verbaasd zijn hoeveel verschillende soorten speeltjes er zijn voor uw hond. En uw hond zal zich er uren mee kunnen vermaken. U moet ze echter niet allemaal tegelijk geven. Om het spannend te houden kunt u per dag een aantal speeltjes voor hem klaar leggen. Zo kunt u hem optimaal prikkelen en houdt u hem geïnteresseerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *