Categorieën
Voeding

De beste voeding voor uw hond

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden. Kwaliteitsvoer voor uw hond is erg belangrijk. Hiervoor kunt u het best naar een dierenspeciaalzaak gaan, omdat kwaliteitsvoer uit een supermarkt vaak van mindere kwaliteit is.

Zoals al eerder werd aangestipt kunt u uw dierenarts vragen welk hondenvoer het meest geschikt is voor uw hond. Kwaliteitsvoer is rijker aan eiwit, omdat het hoofdingrediënt in de meeste gevallen vlees is. Ondanks dat dit voer iets duurder is, heeft u er minder van nodig omdat het voedzamer is. Op de lange termijn is het kwaliteitsvoer daarom vaak net zo duur als het goedkopere merk. Bovendien heeft uw hond minder kans om ziek te worden.

Waar moet u op letten?

Fabrikanten van hondenvoer doen hun uiterste best om veilig en gezond hondenvoer te maken. Toch moet u wel goed letten op de ingrediënten die in het voer zitten. U moet uw hond geen hondenvoer geven waar kleurstoffen in zitten. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat sommige kleurstoffen kanker kunnen veroorzaken. Ook hondenvoer met conserveringsmiddelen kunt u uw hond beter niet geven.

Zolang het eten van uw hond goed uitgebalanceerd is, is er geen enkel bezwaar om hem zijn hele leven hetzelfde hondenvoer te geven. Als u echter zo nu en dan zijn eten varieert kan dit hem wel meer plezier geven tijdens het eten.

Sommige honden nemen het niet zo nauw met eten. Soms eten ze dagen achtereen niet. Dit komt vaker voor bij kleinere honden. In principe hoeft dit geen probleem te zijn, want toen honden nog in het wild leefden waren ze er aan gewend om maar 1 of 2 keer in de week te eten. Hierdoor hebben ze een redelijk grote maag ontwikkeld om voedsel in op te slaan. Uiteindelijk zal uw hond wel weer gaan eten, omdat zijn eetinstinct hem dat vertelt.

Zo nu en dan eet een hond wel eens gras, onkruid of een stukje van een plant. Dat is heel normaal en u hoeft zich er geen zorgen over te maken. Het kan zelfs bijdragen aan zijn dagelijkse behoeften aan vezels. Vezels zijn goed voor de spijsvertering en een goede spijsvertering verkleint de kans op darmkanker.

Sommige mensen kiezen de laatste jaren steeds meer voor de zogenaamde BARF voeding: Bones and Raw food oftewel botten en rauw eten. Dit specifieke dieet heeft voordelen omdat het aansluit bij het dieet van honden en wolven van oudsher. Voor dit specifieke dieet is veel research belangrijk en u doet er des te meer goed aan om dit te overleggen met uw dierenarts voor u de keuze maakt voor dit zeer uitgebreide en veelzijdig in te richten dieet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *