Categorieën
Voeding

Mijn hond heeft overgewicht!

Wat betreft het overgewicht kun je verschillende dingen doen.

– Verdeel de porties over de dag. Je kunt je hond 6 tot 8 of zelfs 10 keer per dag voeden wat je haar normaal in 1 of 2 keer voedt. Ze heeft wellicht gewoon iets in haar maar nodig, en door het voeden uit te spreiden heeft ze iets binnen zonder dat ze meer gaat eten.
– Verhoog haar lichaamsbeweging. Dit is waarschijnlijk effectiever dan ander of minder voedsel te proberen.
– Zorg dat je gewichtsverlies plan niet rekent op te veel verlies in korte tijd, want dit kan hart en lever problemen opleveren. Zorg voor een dieet rijk in proteïnen, dit kan het helpen voorkomen, maar je hond moet in een week sowieso niet meer dan 1 tot 1,5% van haar gewicht kwijtraken.
– Honden voeding dat gemaakt is voor gewichtsverlies is vaak minder vet en minder calorierijk, wat kan helpen. Een goed gewichtsverlies recept moet een hoge vezel en hoge proteïne inhoud hebben, dit kan helpen in je keuze voor een goed, natuurlijk gebaseerd product.
– Gebruik ook alleen light en gezonde voedselbeloningen. Ongezouten, ongeboterde popcorn is een optie.
– Een idee voor lichaamsbeweging is een spelletje Gooi en haal op, of het los kunnen rennen met andere honden in het honden park.
– Omdat je hond niet te snel haar gewicht kwijt mag raken, kan het enige tijd duren voordat je een definitief gewichtsverlies resultaat ziet. Dit is omdat je hond in een week misschien 300 gram kwijt is geraakt, maar bijvoorbeeld nog het gewicht van drinkwater in haar heeft.
– Om je hond te wegen is eens per week of 14 dagen genoeg, zodat je een beter beeld krijgt over tijd en niet te gefocust bent op dag-tot-dag veranderingen. Een laatste idee is om naast gewicht ook haar omtrek te meten om een vollediger beeld te krijgen.

Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *