Categorieën
Vraag en Antwoord

Als de hond achter fietsers/joggers/etc aangaat.

Hierin is het belangrijk te achterhalen op welke moment u hond achter een fiets of jogger aangaat of zelfs uitvalt naar hen. Is dit als hij ze van verre ziet of juist als ze naderen? Dit moment moet u proberen voor te zijn!

Hierin is ook het gebruik van uw stem belangrijk. Als u het moment weet van uitvallen of achterna rennen gaat u uw hond afleiden met uw stem en eventueel met een speeltje, bijvoorbeeld een piepballetje in een sok wat u alleen gebruikt tijdens deze oefening en af en toe iets lekkers. Loop ook een andere richting uit en ga eens hollen maar zorg ervoor dat uw hond u veel leuker gaat vinden als de fietser of de jogger.

Als hij bij u blijft beloont u de hond natuurlijk en blijft vriendelijk tegen hem praten als hij wegrent roept u hard FOEI. zodra hij stil blijft staan beloont u hem weer.

Als de hond niet reageert heeft het straffen geen zin meer omdat de hond geen aandacht meer voor u heeft. Dit vergt veel geduld tijd en energie dus het is van belang dat u dit een tijdje blijft volhouden voordat u de moed opgeeft! Als dit niet helpt kunt u proberen uw hond aan te lijnen aan een lang stuk touw van wel 10 meter of een lange lijn. De hond zal nu denken dat hij los is.

Probeer de hond te roepen met vriendelijke stem zoals hierboven staat omschreven, het verschil is nu dat u nog steeds controle over uw hond heeft zonder dat deze het weet. Als de hond toch de fietsers/joggers achterna gaat of de hond valt tegen hun uit dan kunt u een goede correctie aan de riem geven en boos zeggen FOEI, beloon uw hond direct als hij gewenst gedrag laat zien zodat hij associeert waarvoor hij/zij wordt beloont.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *