Categorieën
Vraag en Antwoord

Hoe leer ik mijn hond het opspringen tegen mensen af?

Het beste om uw hond af te leren om tegen mensen op te springen is om uw hond te negeren als uw hond dit bij u doet. Maak geen oogcontact, zeg en doe niets zodat zijn/haar gedrag niet beloond wordt. Bij thuiskomst kan u zelf door de knieën gaan zodat de hond niet hoeft springen. U kunt ook uw hond leren eerst te gaan zitten voordat hij/zij aandacht krijgt.

Ook is het fijn als u hulp zou kunnen krijgen van iemand waarvan u denkt dat uw hond gaat springen. U kunt nu uw hond aan een lang stuk touw doen van wel 10 meter lang omdat de hond nu zal denken dat hij los is. Als de hond nu tegen mensen opspringt, kunt u een goede correctie aan de riem geven in combinatie met het commando “FOEI”. Beloon de hond direct met iets lekkers als hij ophoudt (of neem een leuk speeltje mee).

Degene waartegen hij opspringt, moet eigenlijk heel erg boos worden op de hond en hem wegjagen. U kunt ook proberen om hem te laten schrikken door hard met bijvoorbeeld een blikje met steentjes/knikkers te rammelen. Vergeet ook nu weer niet te belonen als hij ophoudt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *