Categorieën
Vraag en Antwoord

Hoe voorkom ik agressie en dominantie tijdens het eten?

Soms kan het gebeuren dat een hond begint te grommen of agressief wordt zodra u de hond eten geeft. Het is belangrijk te weten dat agressie ten opzichte van eten een dominantie gedrag is. De hond is niet bang voor zijn baasje maar wil hem corrigeren. De hond denkt zijn baasje te moeten corrigeren omdat hij aan ZIJN eten zit.

Als u naar een roedel kijkt, weet u dat altijd de alfa hond het eerst eet. Hiermee onderschrijft hij zijn positie in de roedel. Als andere honden eerder bij het voedsel komen, zal de alfa hond een waarschuwing geven door te grommen. Omdat:

  1. als hij dat niet doet, de alfa hond zijn leiderspositie in de roedel kwijt is, en

  2. om de andere honden er aan herinneren dat hij de baas is.

Als u een goede relatie heeft met uw hond, zult u dit probleem kunnen oplossen. Met een riem kunt u deze confrontatie winnen als de leider van uw hond. Wat u moet doen, is als volgt:

Laat de riem en de lijn om als de hond eet. Als de hond begint te grommen, corrigeer hem dan door achteloos een ruk aan de riem te geven. Denk er aan dat dit ook is wat de alfa hond zou doen. Echter, weet hoe hard of hoe zacht u moet corrigeren en doe het op zo’n manier dat het niet gevaarlijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *