Categorieën
Vraag en Antwoord

Hoe voorkom ik agressief gedrag naar andere honden?

Het beste kunt u proberen om dit moment voor te zijn. U moet de riem niet korter gaan nemen hiermee geeft u een signaal af dat er “iets” gaat gebeuren. Laat de riem gewoon slap hangen en praat met uw hond en vertel hem dat hij braaf is. Als uw hond gaat trekken aan de riem of gaat blaffen, blijft u stilstaan en zegt u niets.

U maakt geen oogcontact en u loopt pas weer verder als de riem slap hangt, beloon uw hond nu.

U kunt ook een plastic flesje met water mee naar buiten nemen, prik een gaatje in de dop en sproei uw hond nat op zijn snuit als hij begint te blaffen. Vergeet weer niet te belonen als uw hond gewenst gedrag vertoont. Het is belangrijk dat u direct als hij stil is (al is het maar even) hem beloond. Dit blijft u consequent herhalen dan zal het na verloop van tijd beter gaan. U kunt ook uw hond proberen af te leiden met uw stem, een speeltje (bijvoorbeeld een piepballetje in een sok) en iets lekkers. Probeer uw hond met uw stem bij u te houden, bijvoorbeeld: “goed zo, wat ben jij een brave hond!”

Gaat uw hond de fout in, dan corrigeert u hem met de riem en met uw stem door bijvoorbeeld “FOEI!” te zeggen. Beloon uw hond direct als hij ophoudt. Dit moet gebeuren binnen 4 seconden anders weet uw hond niet meer waarvoor hij beloont of gestraft wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *