Categorieën
Vraag en Antwoord

Mijn hond komt niet als hij los is en geroepen wordt.

Roep uw hond altijd met een vriendelijke hoge stem en geef hem niet altijd iets lekkers maar wissel het af met bijvoorbeeld een piepend speeltje of een clicker. Ga even met de hond spelen en beloon de hond omdat hij is gekomen alvorens u uw hond gaat aanlijnen. Speel ook eens verstoppertje en ren eens de andere kant op als u hem roept zodat het leuk voor hem blijft. Ook al komt u hond pas na een half uur dan zult u hem toch moeten belonen hoe moeilijk dat ook is! Geef het even de tijd.

Als dit allemaal niet helpt, kunt u een touw van 10 meter kopen en uw hond daar aan vast maken, de hond zal nu denken dat hij los is. Nu gaat u uw hond vriendelijk roepen, neem eventueel een beloning mee om dit te oefenen. Komt de hond niet dan geeft u een correctie aan de riem en zeg boos “FOEI”, zodra de hond uw kant weer komt oplopen, beloont u uw hond met vriendelijke stem, “goed zo dat is braaf”.

Het kan ook helpen als u de hond met iemand anders uitlaat; u hem bijvoorbeeld vriendelijk roept terwijl de andere persoon op een andere plek gaat staan en hem boos wegjaagt. Beloon hem weer als hij uw kant opkomt, ga hem nooit achterna en straf hem nooit als hij komt ook al is dat pas na een half uur.

Voor meer, zie ook Module 6 in het werkboek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *