Categorieën
Vraag en Antwoord

Mijn hond wordt niet zindelijk…

Als de zindelijkheidstips uit onze bijlage niet werken, kunt u het proberen met een bench. Om uw hond zindelijk te maken in een bench, moet u een klein gedeelte van de bench bekleden met een deken en de rest met kranten. U mag de hond nooit als straf naar de bench sturen dit moet juist een veilige plek voor de hond zijn. Stop de hond op vaste tijden in de bench, na het wandelen, tijdens uw eigen maaltijd en als de hond zelf wil slapen.

Neem iets lekkers mee naar buiten, probeer vriendelijk tegen de hond te praten en als de hond buiten zijn/haar behoefte doet beloont u haar direct met uw stem, goed zo dat is heel erg braaf en geef hem/haar iets lekkers wat u later weer kunt afbouwen. Blijf net zolang buiten lopen totdat hij/zij een keer plast of poept.

Maak ook niet teveel ophef met het naar buiten gaan en met het thuiskomen, dan kunt u de hond het beste gewoon even negeren. Als ze binnen heeft geplast of gepoept negeert u dit, dus niets zeggen maar wel direct met hem/haar naar buiten gaan en het bovenstaande herhalen. Let er ook op dat u een hond pas mag straffen als u haar op heterdaad betrapt een hond weet na 4 seconden al niet meer waarvoor ze beloont of gestraft wordt daarom is het belangrijk dat u dit ook op het juiste moment doet. Als u uw hond op heterdaad betrapt, corrigeer de hond dan door hem naar de plaats te brengen waar u wel wilt dat hij zijn behoefte doet.

Ook is het een goed idee om buiten een speciale plek af te bakenen met bijv. zand. Laat de hond buiten eerst even spelen en zet hem dan op het stuk zand neer, lijn hem desnoods even aan en wacht totdat hij iets doet. Beloon hem goed met uw stem en geef hem in het begin een klein koekje als beloning dit kunt u later weer afbouwen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *